Monday, August 19, 2013

Bertambah Keahlian

Alhamdulillah, syukur dipanjatkan kehadrat ilahi atas kurniaanNya kepada keluarga kami.  Dari famili2748 berkembang menjadi famili2749 dengan kelahiran cucunda lelaki pada 17 Oktober 2011, yang diberi nama Idzhar Khaliq Bin Adzfar.  Dalam sejarah ahli keluarga kami setakat ini, Idzhar adalah bayi terbesar pernah dilahirkan iaitu seberat 3.41 kilogram.  Cerita lanjut boleh diikuti di sini  http://www.fulloflifeandhope.com/Idzhar kiniPos ini tertangguh sejak ditulis setakat para di atas sahaja, kini saya akan mengupdatekan semula pos ini.   Kini cucunda kami itu dah berusia 22 bulan, cergas berlari ke sana sini, dan banyak bercakap tapi tidak dapat difahami sepenuhnya apa yang dicakapkan.  Sejak dari kelahiran Idzhar terdapat pertambahan lain dalam keluarga kami, satu persatu menambah kepada bilangan ahli keluarga kami.  

Pada 1Muharam 1433H, bersamaan  27 November 2011, kami menerima menantu perempuan iaitu isteri kepada Anak Teruna Ku.  Kisah mereka boleh dibaca dalam posting terdahlu, 'Aduhai Anak Teruna Ku - Cahaya di Hujung Tiga puluhan.'  Mereka selamat di ijab qabul di rumah pengantin perenpuan di Seri Gombak.  Majlis resepsi di sebelah pihak perempuan seolah-olah di atas kayangan, diadakan  di Golden Chersonese Mediahall, Level 10 Maju Tower, Maju Junction Mall, Kuala Lumpur, pada 31 Disember 2011.  Ini merupakan acara penutup bagi tahun 2011 bagi pasangan pengantin ini.  Manakala majlis resepsi sebelah pihak kami telah diadakan pada 1 Januari 2012 di Dewan Ketibaan Kompleks Tabung Haji, Kelana Jaya, merupakan acara pembukaan tahun bagi mereka. Ini lah dia satu-satunya majlis perkahwinan dalam kelaurga kami yang memakan masa 2 tahun.  Kini keluarga kami berkembang lagi menjadi Famili2759.  

Pada tahun2013 ini pula berlaku dua pertambahan bilangan ahli keluarga kami.  Masa terasa begitu cepat berlalu, rasanya baru saja kami mengadakan majlis walimah, belum pulih letih dah bersiap sedia untuk mengadakan satu lagi majlis walimah. Kata orang dah sampai jodoh, maka hendaklah disegerakan.  Kalau lambat bertemu jodoh, risau juga dibuatnya, asyik fikir bila lagi lah anak ku ini nak menamatkan zaman bujangnya, seperti yang pernah dialami dan dirasai bagi Anak Teruna Ku dulu. 

Alhamdulillah, pada hari Jumaat 11 Rabiulakhir 1434H bersamaan 22 Febuari 2013, jam 9.00 malam anak perempuan kami (anak keenam) telah selamat diijab qabul dengan pasangannya.  Kali ini kami menerima menantu lelaki.  Majlis resepsi diadakan pada keesokan harinya, Sabtu 23 Febuari 2013 di Dewan Gemilang Felda, Kelana Jaya, manakala majlis resepsi sebelah pihak lelaki diadakan di Club House Bandar Bukit Mahkota, Kajang Selangor.  Keluarga kami menjadi Famili 2769.Acara Menyerahkan Mas Kahwin dan Menyarung Gelang

Majlis Resepsi Di Bukit MahkotaAllah, Maha Kurnia, Maha Pemurah.  Dia memberi rezeki mengikut kehendak Nya dan kepada orang yang Dia kehendaki.  Alhamdulillah, keluarga kami diceriakan lagi dengan kehadiran cucu kesepuluh iaitu anak kelima kepada anak sulung kami.   Cucu perempuan dilahirkan secara pembedahan pada 31 Mei 2013 di Hospital Pakar Kuantan.  Kini keluarga kami berkembang menjadi Famili27610.Selepas dikeluarkan dari perut Umi

Farzana Madeeha1 comment: